Orthomoleculair Voedingsadvseur


02 juli 2019


Diploma 'Orthomoleculair Voedingsadviseur' behaald


Na 4 interessante en intensieve lesdagen heb ik onlangs het diploma 'Orthomoleculair Voedingsadviseur' in ontvangst mogen nemen bij de Ortho Health Foundation.


Je vraagt je misschien af: "orthomoleculair voedingsadviseur, wat is dat nu weer?"
Orthomoleculaire geneeskunde richt zich op het voorkomen, behandelen en genezen van aandoeningen en klachten. In de eerste instantie door middel van gezonde voeding. En -als alleen voeding niet toereikend is- kunnen voedingssupplementen ondersteuning bieden.


De opleiding verschaft je de basiskennis over goede voeding, dus antwoord op de vraag: wat heeft je lichaam nodig om optimaal te kunnen functioneren? Tijdens de lesdagen is de werking van het lichaam van top tot teen besproken. Per orgaan is bekeken welke vitaminen, mineralen en aminozuren van belang zijn voor het goed functioneren ervan. En in welke soorten groenten, fruit, noten, vlees, vis, etcetera deze stofjes dan zitten. Super interessant!


Voetreflex en eten?
Zoals mijn clienten inmiddels weten geef ik tijdens mijn behandelingen ook altijd advies over een gezonde leefstijl, waar gezond eten een belangrijk onderdeel van is. Deze bijscholing heeft mij een hoop nieuwe inzichten gegeven, waar jij als client ook weer mooi van kunt profiteren!